Verdens beste 17. mai-kake
Foto: Eidsvoll 1814

Verdens beste 17. mai-kake

Dette er kaken du skal bake til 17. mai.Det blir en opplevelese som er nasjonaldagen verdig.

Fremgangsmåte

Vaniljekake:
Miks smør og sukker hvitt. Rør eggene sammen i en bolle ved siden av og hell litt og litt i smørmiksen.
 

Hvis røren skiller seg så stabiliserer du det med litt av melet.

Bland deretter mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig røren sammen.

Fordel røren i 3 former a 15 cm og stek på 180 grader i 15-20 minutter.

Sukkerlake:
Kok opp vann, sukker og vanilje og pensle dette på bunnene når de er lune. Pakk bunnene inn i plastfolie og sett kaldt.

Lag kremen.

Hvit sjokoladekrem:
Kok opp fløten og hell dette over glukosen og sjokoladen som er fint hakket.

Rør dette til all sjokoladen har smeltet og alt ser fint og glatt ut.

Avkjøl. Skal se ut som mykt smør når det er ferdig.

Bland osten i en bolle.

Miks smør og melis til en fin og nesten hvit masse. Ha i osten. Rør forsiktig i den hvite sjokoladekremen.

Del kremen i tre like deler, og farg delene med rød, hvit og blå pastafarge.

Sprøyt rosetter på med en 1m tip.

Her finner du veldig mange oppskrifter på deilige kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her