Coffee Sans Rival
Foto: Rowena Dumlao-Giardina

Coffee Sans Rival

Denne filippinske lagkaken skiller seg fra de fleste bløtkaker med sin marengs, kaffesmørkrem og cashewnøtter. Den er inspirert av den franske kaken dacquoise.

Fremgangsmåte

Marengs:
Sett ovnen på 175 grader. Gjør klar fire eller seks bakebrett dekket med bakepapir. Smør med fett og drys over et fint lag med hvetemel. 

Pisk eggehvitene stive i en miksmaster. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk videre. Brett forsiktig inn finhakkete cashewnøtter. Tilsett kaffeekstrakten. 

Fordel massen på bakearkene ved hjelp av en slikkepott. Stek marengsbunnene en etter en i 25-30 minutter til de er svakt gylne. Sett til avkjøling. 

Tips:
I stedet for kaffeekstrakt kan du bruke ristretto - sterk espresso.

Kaffesmørkrem:
Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele til sukkeret er oppløst. 

Pisk eggene til eggedosis og hell i sukkerlaken forsiktig i en tynn stråle mens du pisker videre. Rør inn de romtempererte smørterningene til alt er godt blandet. 

Bland pulverkaffen i 1 ss kokende vann og rør inn i smørkremen til den er helt jevn.

Montering:
Skjær til marengsbunnene. Du bør sikte deg inn mot minst fire lag. Smør først en bunn med en knapp firedel av kaffekremen. Dryss over en knapp firedel av de finhakkete cashewnøttene. Gjenta prosessen til alle lagene er brukt opp. 

Dekk sidene med resten av kaffekremen og cashewnøttene. Dryss grovkvernet kaffe på toppen. 

Dekk til og sett kaldt over natten.  

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Jacqueline Chio-Lauri, The New Filipino Kitchen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Dagens rett

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg med reker og soppsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her