Boeuf Bourguignon med jordskokkpuré
Foto: rudisill

Boeuf Bourguignon med jordskokkpuré

Beouf Bourginon er herligsk fransk. Den perfekte selskapsrett, når det skal slås litt ekstra på stortromma. Den kan helt fint lages i god tid i forveien, da smaker den enda bedre.

Fremgangsmåte

  1. Plasser bacon i en støpejernskjele eller en tykkbunnet kjele, og skru varmen opp til medium. Stek baconet til det er brunt og sprøtt, ca 5 minutter, overfør til en stor tallerken med kjøkkenpapir.
  2. Tørk okekjøttet med kjøkkenpapir eller et håndkle til det er tørt. Krydre med salt og pepper, og stek i omganger i baconfettet til det er brunt på alle sider, og plasser på tallerkenen sammen med baconet.
  3. I den samme kjelen sautèer gulrøtter og løk til løken er gjennomsiktig, ca 3 minutter. Tilsett så 4 fedd hvitløk og stek videre i 1 minutt.
  4. Ha bacon og kjøtt tilbake i kjelen, strø melet over og kok stek videre i 4-5 minutter.  Tilsett så vin, tomatpuré, urter og nok kraft til å akkurat dekke kjøttet. Kok opp under lokk før du skrur varmen godt ned og la det hele såvidt småkoke i 1 ½ time til 2 timer.
  5. Når kjøttet er mørt, siler du kraften over i en stekepanne på høy varme. Fjern fett fra overflaten med en skje, og la koke i 2-3 minutter mens du fortsetter å skumme sausen, og reduser kraften til ønsket konsistens før du har den tilbake i støpejernsgryta sammen med grønnsakene.
  6. Varm opp smør og olje i en separat stekepanne og sautéer soppen til de er gylne. Tilsett hel delikatesseløk og stek videre i 2-3 minutter.
  7. Tilsett så hvitløk og stek videre i 1 minutt, før du tilsetter kraften. La det hele småkoke til nesten all kraften er kokt inn. Sett til siden, og overfør til støpejernsgryta med Beouf Bourginon.
  8. Skrell og skyll jordskokkene, skjær dem i små jevne biter og plasser dem straks i en kjele og hel akkurat nok melk til å dekke dem. Smak til med salt og pepper, og la det koke til jordskokkene er møre. Brukt gjerne litt tilkuttet bakepapir som lokk.
  9. Sil melken av jordskokkene, og kjør jordskokk og smør til en jevn puré med stavmikser. Tilsett litt og litt melk til ønsket konsistens.
  10. Server gjerne med en frisk og syrlig salat.

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her