Brandade fylt med olivengelé

Brandade fylt med olivengelé

Dette blir en suksess på tapasbordet eller som en liten forsmak på et måltid.

Fremgangsmåte

Kok klippfisken i melk med hvitløk. Skrell potetene og kok i vann uten salt (salt gjør potetene seige når de skal moses etterpå). Potetene dampes tørre når de er ferdig kokt og blandes sammen med klippfisken som er silt av melkeblandingen den er kokt i. Smak til med chilipepper, salt, pepper og sitronsaft. Juster konsistens og smak med melkeblandingen klippfisken er kokt i.

Olivengelé:
Kutt oliven til brunoise, fjern stenene. Fres olivenbiter i hvitvin og olivenolje. Hell på 1 dl vann og kok opp med 1 ts agar-agar. Avkjøl.

Rull brandadeblandingen til kuler og fyll olivengele i midten. Dypp i hvetemel, ha så i egg og til slutt i brødkrumme før den friteres.

Brandade er franskmennenes navn på klippfisk kokt sammen med potet, hvitløk, olivenolje og chilipepper. Brandade spises både varm og kald. Bouhllinos har en fastere masse enn brandad.

By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord 

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Harald Berger,soussjef Bølgen og Moi LysverketVinforslag ved Frode Espedal,vinkelner Bølgen & Moi Lysverket

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen