Brandade med pinnekjøtt og kålrabi
Foto: Astrid Hals

Brandade med pinnekjøtt og kålrabi

Brandade er en klassisk fransk rett av klippfisk med luftig potetmos, olivenolje og hvitløk. Denne oppskriften er komponert av en av Norges mest berømte kokker, Lars Barmen.

Fremgangsmåte

Legg bjerkepinner eller en metallrist i bunnen av kasserollen. Fyll på vann til pinnene er dekket.
 
Legg på pinnekjøttet skåret i pinner. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena, minst 2 timer. Kjøttet skal bare dampkokes.
 
Plukk kjøttet fra bena. Skrell poteter og grønnsaker, del dem og kok dem møre. Mos grønnsakene og tilsett H-melk og litt av fettet fra kraften. Smak til med salt og pepper.
 
Bland halvparten av pinnekjøttet og litt av fettet fra kokingen i potetpureen. Ta resten av kjøttet og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ovnen til det blir sprøtt.
 
Server potetpuréen med sprøstekt pinnekjøtt på toppen.
 

Sendt inn av Lars Barmen

5
5/5 etter 27 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen