Occhipinti Siccagno Nero d'Avola 2017

Carne no tacho com couve er fårikål på brasiliansk. Men smaker ikke som norsk fårikål. Prøv så får du smaken av en annen måte å lage lammet på.
Skjær kjøttet i terninger og baconskivene i biter. Varm en panne og stek først baconbitene, dernest kjøttet i fettet i pannen.
Ha dette over i en gryte. Kok ut pannen med vann og vin og hell dette over kjøttet. Kok opp, skum av og la koke opp. Dryss over paprikapulver.
Skjær kålen i 6-8 båter og legg oppå kjøttet. Dryss over litt salt og pepper. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter. Sjekk av kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde.
Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.
Serveres med brød, potetmos eller ris.
Tips:
Du velger styrken på retten ved å bruke et mildt eller sterkt paprikapulver.
Tips:
I Brasil lages denne retten med flere typer kjøtt, storfe, lam eller svin.
Tips:
Du kan også bruke vanlig hvitkål i denne retten.
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif