Breiflabb med soyasjysaus, braisert hjertesalat og knuste nypoteter
Foto: Per Alfsen, EFF

Breiflabb med soyasjysaus, braisert hjertesalat og knuste nypoteter

Hvis dette ikke blir godt vet vi ikke hva vi skal servere deg

Fremgangsmåte

Del breiflabben opp i porsjonsbiter a 150 g. Stek gylne på hver side i stekepanne. Etterstek i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Hold varm.

Braisert hjertesalat:
Fres hvitløk og sjalottløk i olivenoljen ved middels varme til den er blank og myk. Tilsett stangsellerien og fres i ytterligere 3-4 minutter.

Hell på hvitvin og kok inn til en tredel før du tilsetter tomatjuice og laurbærblad. Kok opp og legg salatbåtene oppi.

La salaten trekke i 10 minutter ved svak varme. Ta opp laurbærbladet. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dryss over persille.

Knuste poteter:
Kok hvitløksfeddene sammen med potetene (skal ikke skrelles) til de er møre. Hell av vannet.

Tilsett smør og olje og knus potetene med en gaffel. De skal være grovt knust. Smak til med godt salt samt grovkvernet pepper.

Soyasjysaus:
Smelt smøret ved svak varme. Avkjøl en smule. Hell det forsiktig over i en bolle slik at ikke melkeproteinene (det hvite bunnfallet) kommer med.

Hell det tilbake i en kjele og varm opp forsiktig til det blir nøttebrunt. Tilsett løken og fres til den er myk. Tilsett soyasaus, varm opp og ha i sitronsaft samt urter. Server.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her