Breiflabbfilet med spekeskinke
Opplysningskontoret for kjøtt

Breiflabbfilet med spekeskinke

Denne retten er ikke veldig krevende. Derimot er den uimotståelig god.

Fremgangsmåte

Skjær breiflabbfileten i ca 3 cm tykke porsjonsstykker (biffer).

Sett ovnen på 220 grader. Skrell og del opp grønnsakene. Del den uskrelte hvitløken i to på horisontalen.

Legg grønnsakene og hvitløken i en ildfast form, drypp over olivenoljen, tilsett salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter. Kjenn med en kniv om de begynner å bli myke. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C.

Surr spekeskinkeskivene rundt breiflabbbiffene, og fest evt. med en tannpirker for å holde skinka på plass. Brun smøret i stekepanna, legg "biffene" i og brun dem på snittflatene, ca. 1 minutt på hver side.

Legg de over grønnsakene i den ildfaste formen, og la dem bli gjennomstekt i ovnen på ca. 120 °C i ca. 20 minutter.

Anrett breiflabben på kokte linser sammen med de ovnsbakte grønnsakene.

Tips: Ønsker du å bruke annen fisk enn breiflabb, kan denne erstattes med annen fersk hvit fisk. Husk at den bør være ganske fast i fisken slik at den ikke faller fra hverandre. Dersom du ikke koker linser til denne retten, er kokt potet en god erstatning

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her