Breiflabbfilét nicoise
Foto: EFF

Breiflabbfilét nicoise

Denne retten med breiflabb er inspirert av hvordan den tilberedes i Nice i Frankrike.

Fremgangsmåte

Skjær fisken i tynne skiver, ca 1 cm. Skjær litt på skrå slik at skivene blir større. Vend fiskeskivene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Stekes gyldenbrune i margarin/smør på middels varm panne, ca 3 minutter på hver side. Legg fisken over på et fat og hold den varm.

Sjampinjong, løk og squash skjæres i skiver og stekes myke i margarin/ smør. Legges ved siden av fisken på fatet. Sitron skjæres i tynne skiver og legges på hvert fiskestykke. Pynt med sorte oliven.

Tomatmos:
Hvitløk og tomatpuré surres i olivenolje ca 1 minutt. Del tomatene, ta ut kjerner og stilker og skjær tomatkjøttet i små terninger. Tilsett tomatene og ev tørre urter, kok opp og smak til med salt og pepper. Friske urter has i til slutt.
 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen