Pisk kremost og sukker i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet til luftig jevn masse, ca 2 minutter. Øk hastigheten og tilsett ett egg av gangen. Tilsett deretter kremfløte, salt og vaniljesukker og pisk videre til jevn masse i ca 30 sekunder.
Sikt hvetemelet i massen og fold det inn forsiktig til alt er grundig blandet.
Smør en 24 cm springform. Kle den innvendig med to lag bakepapir som går over kanten.
Hell massen i formen og glatt ut overflaten.
Stek ved 200 grader til overflaten er brun, mens kakens indre fortsatt skal være "skjelven". Det tar ca 60 minutter.
La avkjøle i formen. Den vil synke ned i midten. Ta ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig.
Tips: Kaken er best etter ett døgn.
Den litt spesielle tradisjonen med å svi en kake med overlegg stammer fra La Viña i San Sebastian.
Se alle våre oppskrifter på ostekake
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig