Brødpudding med pepperkaker
Foto: Astrid Hals, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Brødpudding med pepperkaker

Her får du brukt de pepperkakene du kanskje sitter igjen med etter at jula er over. Lag en deilig brødpudding med denne enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Brødpudding:
  2. Visp sammen melk, fløte, frø fra vaniljestangen, sukker, egg og eggeplomme.
  3. Kle en brødform med bakepapir. Del brødskivene i to. Dekk bunnen av formen med brød.
  4. Dryss over rosiner, epleterninger og knust pepperkake (ca 2 ss).
  5. Repeter til brødet er brukt opp. Hell egge- og melkeblandingen over brødskivene i formen. Pass på at væsken er jevnt fordelt.
  6. Stek i vannbad ved 170 grader i 30-40 minutter til eggeblandingen er stivnet.
  7. Whiskeysaus
  8. Rør smør og sukker sammen. Bland i egget.
  9. Sett bollen over en kjele med vann som så vidt koker og pisk. Blandingen blir først tynnere mens smøret smelter, fortsett å vispe til den igjen tykner.
  10. Ta av varmen og rør inn ønsket brennevin. Serveres varm.

Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før

Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her