Brookies med peanøtter
Foto: A_Lein

Brookies med peanøtter

Kombinasjonen av de to favorittkakene brownie og cookies er selvsagt ingen klassiker. Men du verden så godt.

Fremgangsmåte

Sett smørpakken på benken for å romtempereres.

Kle en liten langpanne med bakepapir, eller smør den og dryss litt hvetemel over. Bank bort det overflødige melet.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Browniedeig:
Smelt smøret og ha i en bolle. Tilsett sukker og vaniljesukker. Rør godt og pisk inn eggene. Sikt i hvetemel og bakepulver og brett dette inn i smørkremen.

Fordel deigen i langpannen.  

Cookiedeig:
Pisk mykt smør og sukker. Tilsett egg og kjør maskinen til luftig krem. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker. Brett forsiktig inn i kremen og gjenta med grovhakkete peanøtter.

Fordel deigen over brownielaget i langpannen.

Stek i 25 minutter. Avkjøl og skjær i kvadrater med en skarp kniv.

Tips:  Om du velger salte eller usaltede peanøtter er en smakssak. Du kan også velge peanøttsmør. Da må du tilsette det før eggene for å være sikker på at peanøttsmøret blander seg jevnt inn i deigen.

Peanøttene kan byttes ut med andre nøtter eller sjokoladeknotter (chips). 

Se alle våre oppskrifter på brownies

Har du lyst til bake en annen kake da finner du veldig mange oppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Ukens kake

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken

Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her