Brookies med peanøtter
Foto: A_Lein

Brookies med peanøtter

Kombinasjonen av de to favorittkakene brownie og cookies er selvsagt ingen klassiker. Men du verden så godt.

Fremgangsmåte

Sett smørpakken på benken for å romtempereres.

Kle en liten langpanne med bakepapir, eller smør den og dryss litt hvetemel over. Bank bort det overflødige melet.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Browniedeig:
Smelt smøret og ha i en bolle. Tilsett sukker og vaniljesukker. Rør godt og pisk inn eggene. Sikt i hvetemel og bakepulver og brett dette inn i smørkremen.

Fordel deigen i langpannen.  

Cookiedeig:
Pisk mykt smør og sukker. Tilsett egg og kjør maskinen til luftig krem. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker. Brett forsiktig inn i kremen og gjenta med grovhakkete peanøtter.

Fordel deigen over brownielaget i langpannen.

Stek i 25 minutter. Avkjøl og skjær i kvadrater med en skarp kniv.

Tips:  Om du velger salte eller usaltede peanøtter er en smakssak. Du kan også velge peanøttsmør. Da må du tilsette det før eggene for å være sikker på at peanøttsmøret blander seg jevnt inn i deigen.

Peanøttene kan byttes ut med andre nøtter eller sjokoladeknotter (chips). 

Se alle våre oppskrifter på brownies

Har du lyst til bake en annen kake da finner du veldig mange oppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her