Brownies

Ingredienser
Dagens rett: Brownies

Ingredienser:
Denne oppskriften er til en langpanne. Oppskriften kan ev halveres til en mindre form.

1 kg sukker
8 egg
6 ts vaniljesukker
1 ts salt
12 ss bakekakao
6 dl hvetemel
400 g smeltet smør

Sitrussalat
2 appelsiner
3-4 mandariner/klementiner
1 «rosa» grapefrukt
Sukkerlake:
1/4 dl nypresset sitronsaft
3/4 dl vann
1 1/2 - 2 dl sukker, gjerne demerara/råsukker
evt 3-4 ss rom (konjakk)
2-3 ss pistasjenøtter eller valnøtter

Fremgangsmåte

Beskrivelse
Visp sukker og egg til eggedosis. Bland sammen det tørre og sikt i eggedosisen og vend inn med hjelp av en slikkepott.
Tilsett smeltet avkjølt smør og rør lett sammen.
Hell deigen i en bakepapirkledt langpanne. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 175oC i 40 -50 min. Kaken skal være myk.

Kaken kan serveres til dessert med følge av sitrussalat , is , krem eller vanilje kesam.

Sitrussalat:
Skrell frukten og fjern hvite hinner. Skjær frukten i tynne skiver eller skjær ut fileter mellom hinnene.
Kok sukkerlake og avkjøl. Hell den avkjølte laken over fruktskivene og la stå og trekke kaldt minst 1 time før servering.
Dryss ev over hakkede pistasje nøtter før servering.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv
Dagens rett

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv

Renskåret svinekjøtt stekes raskt i panne og fylles i pitabrød med sprø salat og tomater og så mye chilisaus du liker. Enkelt, men også veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her