Browniebunn:
- Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.
- Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.
- Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.
- Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter.
- Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 grader.
- Avkjøl.
Bringebærkrem:
- Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.
- Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør.
- Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen.
- Sett i fryseren.
Sjokolademousse:
- Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
- Varm fløten, og hell den over sjokoladen.
- Rør til sjokoladen er oppløst.
- Sett til avkjøling i kjøleskap.
- Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte.
- Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen.
- Sett tilbake i fryseren.
Marengs:
- Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
- Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål.
- Visp marengsen i rundt 5–10 minutter.
- Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
- Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren.
Tips:
Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.
Prøv en av våre andre brownieoppskrifter
Har du mye bringebær, kan de brukes til dette
Til et slikt bakverk smaker det selvsagt perfekt med nybrygget kaffe, men hva med et annet type brygg?
Overrask med dette ølet til kaken
Eller kanskje en dessertvin laget av norske bringebær?
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig