- Reinsdyrburger:
- Tin reinsdyrskavet og mal det i en kjøttkvern på dens fineste skive.
- Du kan også bruke en foodprosessor og bruke pulsknappen der, men da får du nok noe mer biter i deigen.
- Rør inn salt, pepper, timian og rosmarin, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
- Del deigen i fire deler. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
- Lag dressing ved å blande rømme, multer, salt og pepper.
- Stek burgerne i litt margarin på middels sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være så vidt gjennomstekte.
- Varm de hjemmelagde hamburgerbrødene slik Hellstrøm vil ha de og fyll med salat, dressing, burger og stekte kantareller.
Tips: Denne burgeren er proppfull av smak i seg, men du kan godt ha andre grønnsaker i i tillegg slik som tomat, agurk og løkringer. Stekt bacon er også deilig sammen med kantarellene.
Her finner du flere fristende burgere
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her