Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw
Foto: Mette Randem

Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw

Fiskekaker er lettere å lage enn du tror, og det er noe eget ved å kunne servere en burger med coleslaw av hjemmelagde fiskekaker.

Fremgangsmåte

Her finner du oppskriften på hjemmelagde fiskekaker 
 
Hamburgerbrød:
  1. Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av melken og rør ut gjæren.
  2. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og hvetemel.
  3.  Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4.  Elt deigen lett og del den i 8 like store deler. Form runde kaker.
  5.  Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
  6.  Dekk brødene med et klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø på sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lys brune. Avkjøl på rist.
Coleslaw:
  1. Finsnitt kål og dypp den i kokende vann i et minutt. Skyll i kaldt vann.
  2. Grovriv gulrot og stangselleri på rivjern. Skjær purre i tynne ringer og eple i små terninger.
  3.  Bland majones og rømme, og bland med resten av ingrediensene. La salaten stå kjølig fram til servering.
  4.  Fyll et grovt hamburgerbrød med en hjemmelaget fiskekake og coleslaw.

Tips: Det er ingenting som er som egne hjemmelagde fiskekaker, men i en travel hverdag finner du også en rekke gode ferdige varianter i butikken. Dette passer perfekt i matpakken også.

Lær å lage fiskematen selv her

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du flere fristende burgere

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her