Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw
Foto: Mette Randem

Burger med hjemmelaget fiskekake, brød og coleslaw

Fiskekaker er lettere å lage enn du tror, og det er noe eget ved å kunne servere en burger med coleslaw av hjemmelagde fiskekaker.

Fremgangsmåte

Her finner du oppskriften på hjemmelagde fiskekaker 
 
Hamburgerbrød:
Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av melken og rør ut gjæren.
Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og hvetemel.
 
Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
 
Elt deigen lett og del den i 8 like store deler. Form runde kaker.
 
Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
 
Dekk brødene med et klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø på sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lys brune. Avkjøl på rist.
Coleslaw:
Finsnitt kål og dypp den i kokende vann i et minutt. Skyll i kaldt vann.
Grovriv gulrot og stangselleri på rivjern. Skjær purre i tynne ringer og eple i små terninger.
 
Bland majones og rømme, og bland med resten av ingrediensene. La salaten stå kjølig fram til servering.
 
Fyll et grovt hamburgerbrød med en hjemmelaget fiskekake og coleslaw.

Tips: Det er ingenting som er som egne hjemmelagde fiskekaker, men i en travel hverdag finner du også en rekke gode ferdige varianter i butikken. Dette passer perfekt i matpakken også.

Lær å lage fiskematen selv her

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du flere fristende burgere

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning
Dagens rett
Pasta med røykt skinke og rød pesto

Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning

Skinke, pasta og røde pesto er en god trio for et enkelt og avslappende feriemåltid, men uten at du må gi slipp på den gode smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU juli 2022

Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette

Når chablis endelig kommer i den forfriskende men også superseriøse 2020-årgangen, blir det fest. Det er noen av i alt 920 nyheter på Vinmonopolet som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her