Calzone med fyll av spekematrester
Foto: ribeirorocha

Calzone med fyll av spekematrester

Denne berømte retten er veldig enkel å lage. Du lager både fyll og saus fra grunnen. Derfor kommer den til å smake ekstra godt.

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett olje, mel og salt. rør deigen lett sammen - og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Skjær spekematen opp i tynne strimler, hakk løken og skjær aubergine, tomater og grønnkål/spinat i terninger/strimler.
  3. Ha alle grønnsakene i stekepannen og fres dem i olje.
  4. Tilsett spekematen, legg over et lokk og la blandingen trekke i 2-3 minutter.
  5. Smak til med salt, pepper og oregano.
  6. Rør inn mozzarella kuttet i terninger til slutt.
  7. Del deigen i to like store emner før du kjevler hver til en 30 cm avlang leiv.
  8. Fordel fyllet etter midten og brett langsiden opp og sammen før du tvinner endene en halv gang.
  9. La det hele heve i ca. 15 minutter.
  10. Pensle med en blanding av olje og vann og strø evt. litt oregano over.
  11. Stekes i ovn på 225 °C i 15-20 minutter.

Flere oppskrifter på calzone

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her