Causa Limeña

Causa Limeña

Causa er en potetrett som tradisjonelt serveres som to lag med potetpure med fisk, avocado og majones i mellom. Her er en annen variant.

Fremgangsmåte

Majones:
Ha alle ingrediensene i en blender eller håndmikser til kremet konsistens.

Olivenmajones:
Ha majones, oliven og honning i en blender eller håndmikser til kremet konsistens.

Causa:
Skrell bakepotene. Kok opp en gryte med vann, tilsett bakepoteter og la koke til de er myke.

Tøm av vannet og mos potetene grundig  til pureen er glatt og fritt for klumper.

Ha i en bolle og tilsett aji amarillo chilipasta, limesaft og rapsolje. Smak til med salt og bland godt sammen. Sett til side.

Aji amarillo chilipasta kan du lage selv

I en annen bolle, bland tunfisken og 1,8 dl majones jevnt med en gaffel.

Anretting:
Fyll potetmosen i en sprøyte og sprøyt den ut i et mønster på tallerkenen. Legg tunfisk-majonesen på. Legg på avocado i båter og cherrytomat. 

Topp med halve kalamataoliven, salatblader, og reddik og løk i syltynne skiver.

Fyll en sprøyte med majones og lag dråper rundt på tallerkenen. Gjenta med olivenmajonesen. 

Se de andre spennende oppskriftene fra denne oslorestauranten

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 Sendt inn av Aymara https://aymara.no/ 

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak
Dagens rett

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak

Saftig kylling, ramsløk, tykkmelk og pepperrot er både genialt sammen og lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her