Ceviche av sei med appelsin avocado og chili
Foto: sugar0607

Ceviche av sei med appelsin avocado og chili

Ceviche er både syrlig og med et lett chilibitt. Det er det som er en av suksessfaktorene i denne retten.

Fremgangsmåte

Skjær fisken i tynne skiver. Press lime. Ha fisken i en bolle og bland inn limesaften. Dryss over fingersalt.

Skrell avocado, fjern steinen og skjær i tynne skiver. Gjør det samme med appelsinen men ta også bort hinnene slik at du sitter igjen med appelsinfileter.

Anrett fisk, avocado og appelsin som på bildet. Rens og skjør chilien i tynne skiver. Dryss over sammen med finhakket thaibasilikum og svarte sesamfrø. Drypp over olivenolje og sesamolje til slutt. Pynt med thaibasilikum. 

Server som forrett (til 6) som smårett til 4 eller hovedrett til 2-3. Kokt ris smaker godt til. 

Se våre andre oppskrifter på ceviche

Her finner du veldig mange oppskrifter med sei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når en bartender-norgesmester som har akevitt som spesiale, lager en drink, ja da kan det ikke bli annet enn godt
Ukens drink

Når en bartender-norgesmester som har akevitt som spesiale, lager en drink, ja da kan det ikke bli annet enn godt

Og det med veldig få ingredienser. Magnus Thorseth vet hvilke akevittknapper han skal trykke på. Og resultatet er sublimt. Drinken kan sågar bli en ny julefavoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en smaksreise til California
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. januar

Bli med på en smaksreise til California

Bli med når Master of Wine Heidi Iren Hansen Vestvik guider deg igjennom noe av det beste California har å by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.
Ukens kake

Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.

En slik kringle vekker begeistring hos alle. Enten det er hjemme, på jobben eller juleavslutningen. Dessuten er den en perfekt førjulsgave.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her