Chow Mein med skalldyr
Foto: Todd Patterson

Chow Mein med skalldyr

Chow mein er en kinesisk-amerikansk rett der en kombinasjon av skalldyr, kylling og grønnsaker tilberedes for seg og deretter blandes med wokstekte nudler.

Fremgangsmåte

Chow mein er en kinesisk-amerikansk rett der en kombinasjon av skalldyr, kylling og grønnsaker tilberedes for seg og deretter blandes med wokstekte nudler. Denne grunnoppskriften kan tilpasses etter smak med ulike ingredienser som smaksetter.

Åpne akkaren og snitt sikksakkmønster på innsiden. Skjær akkaren i 1 - 2,5 cm stykker og bløtlegg stykkene i kokende vann til alle har krøllet seg. Skyll i kaldt vann og la stykkene renne av.

Skrell rekene og del hver i to på langs. Del hvert kamskjell i 3 tynne skiver. Bland kamskjell og reker med eggehvite og maisennajevning.

Kok nudlene i kokende vann etter anvisningen på pakken. La dem renne av og skyll dem i kaldt vann. Bland med ca 1 ss av oljen.

Varm ca 2-3 ss olje i en wok. Fres sukkererter og reker under omrøring ca 2 minutter og tilsett salt, sukker, vin eller sherry, halvparten av soyasausen og vårløk i skiver. Rør om og tilsett litt hønsebuljong ved behov. Ta det opp og hold det varmt.

Varm resten av oljen i woken og fres nudlene under omrøring i 2-3 minutter sammen med resten av soyasausen. Leg nudlene på et stort serveringsfat og hell skalldyrblandingen over. Dynk med noen dråper sesamolje. Serveres omgående eller, hvis du ønsker, som kald rett.

Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Her får du svært så praktiske kokketips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her