Christmas-pudding som i England
Foto: esp_imaging

Christmas-pudding som i England

Fremgangsmåte

Skjær nyretalgen i små biter og smelt disse. La fettet avkjøles.

Skyll rosiner og korinter og la den dryppe godt av seg. Finhakk sviskene eller mal dem i kvern. Hakk eller grovriv skrellede epler og skjær appelsinskallet og sukaten i små biter. Skold og grovhakk mandlene. Riv skallet av sitroner og appelsiner og press saften ut av dem. Ta vare på saften. Pisk eggene sammen med rom og porter.

Ha alle ingrediensene, eggemassen til slutt, opp i en stor bolle og elt alt grundig sammen. Massen må absolutt være jevn.

Massen fylles så over i en smurt og meldrysset puddingform (eller isform) med tettsluttende lokk. Kok puddingen i vannbad i ca 6 timer.

Når puddingen er kald, tar du den ut av formen og oppbevarer den i boks eller med tett lokk eller pakker den omhyggelig in i aluminiumsfolie.

La puddingen stå ca 15 minutter i romtemperatur før servering, før den vendes ut på et fat. Enkelte foretrekker christmas-pudding flambert med rom, kirsch, konjakk eller whisky, andre pynter den med søt dessertsaus, som i så fall som regel smaskes til med eggekonjakk-saus (se egen oppskrift).

Puddingen bør helst lages et par uker i forveien. Christmas-pudding som oppbevares tildekket og kaldt kan holde seg omtrent 1 år.

 

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her