Chutney med fiken og tomat
Foto: Mats Widén

Chutney med fiken og tomat

Det er veldig enkelt og raskt å lage chutney. Prøv denne oppskriften som er av det sterke slaget med fiken og tomat

Fremgangsmåte

Varm oljen i en panne. Når den er varm, har du i chili, ingefær, krydderblanding og hvitløk. Rør i noen få sekunder og tilsett tomater og sukker.

La retten koke på svak varme uten lokk i ca 15 minutter, til saften fra tomatene er nesten borte og massen har fått en tykk konsistens.

Tilsett fikenene og la retten trekke i ytterligere 5 minutter.

Serveres varm eller kald. Hvis du bruker tørkede fikener, tilsetter du dem samtidig med tomatene.

Flere deilige retter med chutney finner du her

Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney 

Slik tar du vare på sommerens bær

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker

4
4/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen