Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes) (USA)

Fremgangsmåte

Trim kjøttet fint og skjær et par snitt med en skarp kniv i fettkanten. Krydre godt med salt og pepper og legg kjøttet på en grillstekepanne eller på en rist over ovnspannen. Stek det i forholdsvis svak varme på pannen i 30-35 minutter til sammen for begge sider eller i 40-45 minutter ved 175 C i stekeovnen. Glem ikke å snu kjøttet. Ha i litt vann eller kraft i stekepannen, eller ovnspannen og kok opp sjyen, som kan serveres til kjøttet.

Skrell løkene og kok dem i 5 minutter i lettsaltet vann. La dem dryppe godt av seg, press dem forsiktig tørre og brun dem i smør i pannen til de er jevnt gylne.

Skrell potetene og skjær dem over én gang på tvers. Kok dem 10 minutter i lettsaltet vann. Ta dem opp og press dem forsiktig tørre i et klede. Legg dem med snittflaten ned på et stykke smurt aluminiumsfolie på stekeplate eller ildfast form. Pensle potetene med olje, dryss litt salt på dem og la dem stå ca 20 minutter i stekeovnen på 225 C. Legg en tykk skive ost over hver halve potet, skru varmen litt ned og la oste-potetene bake ferdig i ytterligere ca 10 minutter. Da er osten smeltet og begynner å bli gyllen i fargen. Osten må ikke bli brun. Server retten straks gjerne med salat av grønn pepper og tomater.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her