Coq au vin
Apèritif

Coq au vin

Coq au vin eller kylling i rødvin lages som navnet antyder med vin i gryta. Velg gjerne en saftig vin uten fatpreg og helst ikke for tanninrik. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Smelt smør i en stor støpejernsgryte på middels varme, og fres baconet gyllent. Ha baconet til side, men la fettet være igjen i pannen.

Del kyllinglårene i to, slik at overlår og kyllingklubbe er separert. Tørk kyllinglårene med tørkepapir og krydre godt med salt og pepper. Skru opp varmen til middels-høy og brun kyllinglårene godt på begge sider. Hell over cognac og tenn på. (NB! Stå litt på avstand og ikke gjør det under avtrekksvifta. Det kan være vanskelig å se flammene, rist gjerne litt på pannen før du prøver på nytt).

Ha gulrøtter, stangselleri og hvitløksfedd i gryten og stek til sellerien er blank. Ha i tomatpurè, rødvin, kyllingkraft, timiankvast og laubærblad, samt det stekte baconet. Kok opp, skru ned varmen og la småputre under lokk i ca 40 minutter, eller til kyllingen er ferdig. Rør i blant. Når kyllingen er gjennomkokt, fisk den ut av gryten og legg til side på en tallerken. Skru opp varmen til høy og reduser sausen til ca 5 dl.

Mens kylling putrer i vei lager du karamellisert sopp og sølvløk. Smelt smør i en stekepanne over lav-medium varme. Ha i aromasopp og sølvløk. Krydre med salt og pepper og  finhakket timian, og brun forsiktig over lav varme i ca 10 minutter. Tilsett sukker og stek videre til grønnsakene er karamellisert, dette vil ta ca 30 minutter. 

Når sausen er ferdig redusert; Rør sammen smør og hvetemel i en liten skål til en deigklump. Rør inn i gryta og la koke i 5 minutter til sausen er tykk og blank. Ha kyllingen tilbake i gryta sammen med  karamellisert sopp og løk, og server coq a vin med hjemmelaget potetmos, og gjerne dampede aspargesbønner eller brokkolini.

Her finner du flere franske favoritter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når du servereR kyllingfileten som en kyllingsalat med avocado, jordbær og en frisk myntedressing, blir sommerstemningen stor
Dagens rett
Sommerlig kyllingsalat med avocado, jordbær og myntedressing

Forsiden akkurat nå - 2

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.
Ukens kake
Charlotte royale

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.

Det som tar lengst tid er å vente på at geleen stivner, så lettlaget er denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du waldorfsalat
Guide
3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Domaine de la Suffrene og Château de Roquefort drar i gang en vennskapelig duell om hvilke av deres sommerlige Provenceviner som passer best til kveldens delikate meny

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen
Dagens rett
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen

Det er i hvert fall tilhengerne av hvit og grønn asparges enige om, nemlig at hollandaise er det beste tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her