Stekt skrei eller annen hvit fisk med fennikelpure og rødvinsaus
Foto: antoniotruzzi

Stekt skrei eller annen hvit fisk med fennikelpure og rødvinsaus

Hvit fisk stekt på skinnet - eller dampet - smaker veldig godt sammen med fennikelpure, rødvinsaus og poteter på siden.

Fremgangsmåte

  1. Fennikelpure: Rens (behold den grønne toppen) og skjær fennikel i små biter. Ha i en liten kasserolle med litt olje i bunnen, og la den mykne på svak varme.
  2. Etter ca 5 minutter slår du i litt fløte. Kok sammen litt og miks med stavmikser til du får en grov puré.
  3. Stekt fisk: Skjær fiskefileten i fire like stykker. Behold skinnet om du ønsker.
  4. Varm en panne med smør og olje og stek først på skinnsiden til den blir sprø, snu og stek raskt kjøttsiden til fisken begynner å flake seg.
  5. Stikk en tynn metallpinne og kjenn etter når fisken er ferdig. Fisken smaker mye mer hvis det er igjen en liten kjerne som ikke er helt gjennomstekt.
  6. Riv litt appelsinzest og strø over fisken sammen med fennikkeltoppen).
  7. Server nykokte poteter og rødvinsaus ved siden av - om ønsket. 

Her finner du 60 oppskrifter med skrei og torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her