Kinn Saison Extra

Torsk er en av nordmenns favorittfisker. Ganske enkelt fordi den er så anvendelig. Å dampe den og legg den på linseseng med grønnsaker er en måte. Oppskriften er her.
Dryss kvernet havsalt over torskestykkene og damp dem over rist i 8 minutter. Eller kok dem på vanlig måte i lettsaltet vann. Ta opp og hold varm.
Skjær bacon i små strimler og fres i tørr panne. Legg på et kjøkkenpapir for at fettet skal trekke ut. Skyll linsene og la dem ligge i kaldt vann. Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett linsene, kraft, rødvin, laurbær og timian. Kok opp og skum av. La småkoke i 20-25 minutter. Hvis all væsken absorberes, kan du tilsette litt mer vann. Linsestuingen skal være ganske fuktig og nærmest flytende i konsistensen. Tilsett smør og bacon og rør godt.
Anrett torskestykkene oppå en seng av linsestuing og pynt med en kvist timian. Server grønnsakene i en kuvertskål ved siden av. Og la alle forsyne seg selv med tapenade som du kan kjøpe ferdig i butikken eller lage etter oppskriften nedenfor.
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif