Dypvannstorsken møter himmelen
Foto: Morten Brun

Dypvannstorsken møter himmelen

Ingredienser
4 torskefileter a 180 gr
8 skiver bacon
salt og pepper
Grønnsaker:
3 gulrøtter
12 sukkererter
1 rødbete
1 ss honning
15 middels store poteter
smør
fløte

Saus:
3 dl hvetemel
100 gram smør
3 dl melk
2 dl fløte
Det hvite av 1 purreløk
salt og pepper
Evt Maisena

Fremgangsmåte

Ha litt salt på torskefiletene og la de ligge ca 30 minutter. Skyll av saltet og tørk filetene godt.

Surr bacon rundt torskefiletene og fest dem med en tannpirker. Salte og pepre etter smak. Stek fisken i ovn i ca 20 minutter på 175 grader.

Skrell gulrøttene og kutt dem i 1 x 1 cm stilker. Blansjer gulrot og sukkererter i godt saltet kokende vann med smør.

Kutt rødbeten i terninger og surr den i pannen til den er nesten mør før du tilsetter honning.

Skrell potetene og kok dem møre, tøm ut vannet. Mos potetene sammen med fløte og pepper, press så mosen gjennom en sil slik at den er som en puré. Smak til med salt til slutt.

Saus:
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og bland i melet. Rør sammen og la det surre uten å ta farge over middels varme i ett minutt.

Varm gjerne melk og fløte litt og tilsett meljevningen mens du pisker hardt. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.

Ha i finkuttet purreløk, og smak til med salt og pepper. Blir sausen for tynn kan du jevne den med litt maisenna.

Grønnsakene legges midt på tallerkenen med torsken over. Legg potetpuréen ved siden av som en dråpe.

Ha de glaserte rødbetene over fisken, og avslutt med litt saus rundt og en litt persille på toppen.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kim Andre Moe, Trondheim Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her