Dypvannstorsken møter himmelen
Foto: Morten Brun

Dypvannstorsken møter himmelen

Ingredienser
4 torskefileter a 180 gr
8 skiver bacon
salt og pepper
Grønnsaker:
3 gulrøtter
12 sukkererter
1 rødbete
1 ss honning
15 middels store poteter
smør
fløte

Saus:
3 dl hvetemel
100 gram smør
3 dl melk
2 dl fløte
Det hvite av 1 purreløk
salt og pepper
Evt Maisena

Fremgangsmåte

Ha litt salt på torskefiletene og la de ligge ca 30 minutter. Skyll av saltet og tørk filetene godt.

Surr bacon rundt torskefiletene og fest dem med en tannpirker. Salte og pepre etter smak. Stek fisken i ovn i ca 20 minutter på 175 grader.

Skrell gulrøttene og kutt dem i 1 x 1 cm stilker. Blansjer gulrot og sukkererter i godt saltet kokende vann med smør.

Kutt rødbeten i terninger og surr den i pannen til den er nesten mør før du tilsetter honning.

Skrell potetene og kok dem møre, tøm ut vannet. Mos potetene sammen med fløte og pepper, press så mosen gjennom en sil slik at den er som en puré. Smak til med salt til slutt.

Saus:
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og bland i melet. Rør sammen og la det surre uten å ta farge over middels varme i ett minutt.

Varm gjerne melk og fløte litt og tilsett meljevningen mens du pisker hardt. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.

Ha i finkuttet purreløk, og smak til med salt og pepper. Blir sausen for tynn kan du jevne den med litt maisenna.

Grønnsakene legges midt på tallerkenen med torsken over. Legg potetpuréen ved siden av som en dråpe.

Ha de glaserte rødbetene over fisken, og avslutt med litt saus rundt og en litt persille på toppen.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kim Andre Moe, Trondheim Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her