Eggerøre med smørdampet spinat og ristet skinke frå Suldal
Foto: Alf Børjesson

Eggerøre med smørdampet spinat og ristet skinke frå Suldal

En deilig rett med eggerøre og en spesiell skinke som du skal ristet.

Fremgangsmåte

  1. Kle et bakebrett med aluminiumsfolie og legg skinkeskivene utover. Stek de i ovnen på varmluft på 100 grader til de er sprø.
  2. Eggerøren:
  3. Pisk sammen egg og fløte sammen med litt salt.
  4. Ha smør i en panne som er så varm at smøret lett smelter men at det ikke blir brunt.
  5. Ha eggeblandingen i pannen og trekk blandingen inn modt midten med en stekespade etterhvert som den stivner.
  6. Stek eggerøren til den har akkurat stivnet, men fortsatt er bløt og saftig. Legg opp eggerøren på et fat og dryss eventuelt over finhakket gressløk.
  7. Spinat:
  8. Skyll spinaten og fjern eventuelt grove stilker. Ha smør i pannen og fres spinaten over middels høy varme til den falelr sammen. Smak til med salt og pepper.
  9. Legg opp spinaten sammen med eggerøren og de sprø skinkeskivene ved siden av, servers lunt.

Sendt inn av Suldalsskinka

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her