Eksklusiv eplekake
Foto: Astrid Hals

Eksklusiv eplekake

Denne eplekake er kanskje litt tidkrevende, men den er verdt innsatsen. Saftig, frisk og utrolig velsmakende er den. Du kan bare glede deg.

Fremgangsmåte

  1. Mal skåldede mandler og rist dem lett i ovnen på et bakepapir i ca. 5 min ved 200° C.
  2. Skru ned varmen i ovnen til 165° C.
  3. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Legg eplebåtene i en plastpose og hell over saften av en sitron.
  4. Visp de romtempererte eggehvitene tilsatt eddik til stivt skum i en kjøkkenmaskin.
  5. Deretter tilsetter du sukkeret litt etter litt mens du fortsatt visper, slik at det blir en stiv og luftig marengs.
  6. Ha marengsen over i en annen bolle. Sett den kaldt mens du lager neste del av røren.
  7. Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig i den samme bollen som du lagde marengsen i.
  8. Tilsett de romtemperert eggeplommene, én om gangen. Pisk godt mellom hver gang.
  9. Tilsett forsiktig de ristede malte mandlene i deigen.
  10. Skjær så marengsen forsiktig inn massen.
  11. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stek ved 165° C i 15 minutter midt i ovnen.
  12. Mens første del av røren stekes, kokes eplene knapt møre med sitronsaft, sukker, rosiner og kanel i en dyp stekepanne eller en stor kasserolle ved middels varme.
  13. Rør jevnlig slik at eplene blir jevnt møre.
  14. Hell av væsken som har dannet seg under kokingen og fordel de møre eplene oppå den stekte røren.
  15. Fordel resten av røren jevnt over eplene.
  16. Kaken stekes ved 165° C i ca. 30 min med mest overvarme.
  17. Dryss et tynt lag med melis på kaken før servering og server den med pisket kremfløte, vaniljeis eller vaniljekesam.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Noe til kaffen eller dessert?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage
Dagens rett

Grillspyd med laks, purre og sesamfrø er veldig raskt å lage

Fisk er fabelaktig på grillen, og laks med sesongens nyhøstede purre er intet unntak - prøv denne spennende retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her