Meksikansk grillet mais
Foto: Artit_Wongpradu

Meksikansk grillet mais

Mais serveres rett fra grillen som gatemat i Mexico. Med denne smaksrike toppingen er det lett å forstå hvorfor gjestene strømmer til.

Fremgangsmåte

Mange velger å beholde "belgen" på under grillingen (pass i så fall på å legge maisen i lettsaltet vann før grillingen ellers vil belgen ta fyr. Det er mer delikat å fjerne den før tilberedning.

Hvis du ikke er helt sikker på at kolbene er helt ferske, forvell dem i lettsaltet vann i 5-7 minutter før du slenger dem på grillen. 

  1. Gni maisen inn med rapsolje og grill mør over middels-høy varme, men snu kolbene ofte slik at maisen blir jevnt grillet over det hele. Det tar cirka 10 minutter.
  2. Bruker du ferdigkokt mais er den klar når hele maisen er gyllen. 
  3. Rør sammen majones siracha og cayennepul i en liten bolle.
  4. Bland fetaost, finrevet parmesan og limeskall på et fat
  5. Strø maldonsalt over den ny grillede maisen og skvis limejuice over.
  6. Pensle maisen med chilimajones og vend maisen i osteblandingen.
  7. Dryss over bittelitt cayennepulver samt koriander og server straks.

Her finner du mange oppskrifter med mais

Mexico er maisens vugge

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her