Enkel karamellpudding

Enkel karamellpudding

Her er oppskriften på hvordan du enkelt lager din egen deilig karamellpudding. Det tar litt tid, men det du får du igjen for når du serverer den.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150 C. Hell i litt kokende vann i langpannen, som skal stå på øverste rille nederst i ovnen.
 
Ha sukkeret i en 1 liters avlang kakeform. Sett denne på stekeplaten, til sukkeret begynner å smelte samt tar farge. Bruk en tresleiv til å jevne ut sukkeret.
 
Brun til sukkeret får karamellfarge. Bruk grytekluter når du fordeler karamellet i formen, ved å vende på den. Karamellen skal dekke bunnen, og
litt oppover på sidene.
 
Dette er varmt!
Avkjøl formen
 
Egg melk og vaniljesukker blandes lett i en bolle. For sterk pisking gir luftblærer i puddingen, så vær varsom.
 
Melk og eggeblandingen siles opp i formen. Sett puddingen i vannbad i ovnen som er forvarmet til 150 C.
 
La stå i ca 60 min. Puddingen avkjøles, helst over natten, og serveres med pisket krem.
 

Sendt inn av aperitif.no

4
4/5 etter 93 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen