Enkel oreokake
Foto: Bartosz Luczak

Enkel oreokake

Oreo-smaken er mektig, men dette er en type kake som du bare må ha et lite stykke til av.

Fremgangsmåte

¼ av Oreokjeksene legges for seg selv i en skål og brekkes opp i småbiter. Resten av kjeksen smuldres fint i en plastpose.
 
Smelt smør som avkjøles litt og blandes med kjeksen. Klem deretter kjeksmassen utover en 24 cm kakeform.
 
Bland kremosten med melis så det blir en luftig og kremete masse. Pisk fløte med sukker og bland inn ca halvparten inn i ostemassen. Legg ostekremen utover kakebunnen og deretter halvparten av kjeksen du satte til side.
 
Settes i kjølesskap i ca. 30 min.
 
Lag sjokolademoussen etter henvisning på pakken. Rør inn de siste kjeksbitene i mousseen.Smør massen utover kaken og sett i kjøleskapet ytterligere 1 time.
 
Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt med kjekssmuler eller annen pynt. La kaken stå avkjølt minst 1 time, men aller best til dagen etter.
 

Sendt inn av Ole Jørgen Juberg

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her