Eplekake med sesamfrø og pinjekjerner
Foto: Mats Widén

Eplekake med sesamfrø og pinjekjerner

Hvem kan motstå en eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikos? Flg oppskriften så får du se.

Fremgangsmåte

Smør og strø en kakeform, 24 cm i diameter, med sesamfrø.

Kakerøren:
Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanen grovt.

Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.

Rør det smeltede smøret og marsipanen i eggedosisen og vend inn melblandingen. Hell røren i formen.

Fjern kjernehusene på eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen.

Rør ut aprikossyltetøyet sammen med vannet i en kjele, og pensle eplebåtene med blandingen. Strø over pinjekjerner.

Stek kaken på nederste rille ved 175°C i 50-60 minutter.

Tips: Server kaken lun eller kald med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket krem til.
 
 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen