Eplepure
Foto: etiennevoss

Eplepure

Ertepure er lett å lage. Du kan bruke den til mange retter som lutefisk, røkte kjøttretter, grillet fisk og laks.

Fremgangsmåte

Skrell eplene, fjern frøhus og kjerner og del i skiver.

Kok opp med sukker og vann og la småkoke til eplene er møre. Sil av vannet og ta vare på det.

Kjør eplene til pure med stavmikser eller press dem gjennom en purepresse. Spe med kokevannet.

Avkjøl og oppbevar i rengjort beholder med lokk i kjøleskap. Den holder i en uke. 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen