Epler i skjul
Melk.no

Epler i skjul

Fremgangsmåte

Legg fire plater med butterdeig til tining mellom bakepapir, med et kjøkkenhåndklede over.

Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt de i terninger (ca 1 x 1 cm). Smelt smør og sukker i en stekepanne, tilsett eplene, sitronskall og sitronsaft. La det surre ved middels varme i ca 10 minutter under jevnlig omrøring til eplene er møre og væsken er tykk og sirupsaktig. Rør inn krydderet og rosinene. Avkjøles helt.

Forvarm ovnen til 220 ºC.

Kutt bort ca 2 mm av alle sidene på butterdeigsplatene. Legg langsidene på to og to butterdeigsplater sammen og trykk forsiktig kantene mot hverandre.

Kjevle ut en av de to sammensatte platene på bakepapir med litt mel på, til et rektangel på 18 x 25 cm. Overfør deigplaten på bakepapiret til et stekebrett. Fordel epleblandingen over deigen, men la det stå igjen en kant på 2 cm rundt hele.

Kjevle ut den andre delen på et bakepapir med litt mel på, til samme størrelse som den første butterdeigen. Lag snitt på tvers av deigen med ca 1,5 cm mellomrom. Men la en kant på ca 2 cm stå fri hele veien rundt. Pensle kantene på den deigen hvor epleblandingen ligger, med sammenpisket egg. Legg så deigen du har snittet i over epleblandingen og press kantene sammen med en gaffel.

Skjær av overflødig deig i kantene. Skyv sidene av deigen litt opp med en kniv, så den hever seg under stekingen. Smør overflaten med lettpisket egg. Stekes i 20 - 25 minutter midt i ovnen til deigen er hevet og gyllen.

Tips:

Server lun med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt smakstilsatt med litt kanel.

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her