Farse-hemmelighet

Fremgangsmåte

Farsen blandes med krydder, hakket sjalottløk, egg, mel og mozell.
 
Halvparten av farsen bres ut i smurt ildfast form, legg over oppskåret løk, paprika og oliven. Salt og pepper på grønnsakene, strø over mesteparten av osten.
 
Dekk innholdet med resten av farsen, topp med resten av osten. Sett formen i ovnen på 200 grader i ca 50 min.
 
Hvis du vil "pynte" på fasaden kan du strø over ruccula, krispe biter av stekt spekeskinke + ekstra oliven før servering.
 
Serveres med kokt ris, stekt sopp og evt varme sukkererter.
 
Saftig og lettlaget mat til mange. Vertinnen rekker å dusje mens middagen står i ovnen :o)
 
Vesentlig med gode sauser, kan kjøpes ferdig på flaske eller lage selv hvis du har en god oppskrift. Jeg bruker barbecuesaus og garlicsaus fra heinz + en sweet chilivariant.

Sendt inn av Marianne F

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her