Fedon: Bakte epler med enkel vaniljesaus

Ingredienser
4 epler
50 g valnøtt kjerner, hakket
50 g fruktose
½ ts kanel
1 ss smør

Vaniljesaus:
½ beger Kesam 1 % eller 1 ½ dl avsilt yoghurt naturell
50 g fruktose
½ vaniljestang
Saften av en ½ sitron eller lime

Fremgangsmåte

1. Skrell eplene , del dem i to og ta ut kjernehuset. Deles deretter i passende båter.
2. Båtene legges i ildfast form. Strø over 50 g fruktose, nøttene og kanelen og bland godt. Fordel smøret over. Bakes i ovn på 180C i ca 20 minutter.
3. Bland kesam med resten av fruktosen og innholdet av vaniljestangen.

Serveringstips
Serveres hver for seg eller anrettes på tallerken. Strø gjerne noen hakkede mandler over før servering.

Sendt inn av Christina Strømblad

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her