Kikertboksene du finner i alle butikkhyller er redningen for mange. De er både billige og svært velvillige i kjøkkenet. Denne oppskriften er inspirert av en spansk tradisjon. Hvilken type skinke du bruker, kokt eller lufttørrket, er opp til deg.
Dagens rett

Foto: (nito100)
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.
16 Juni 2025 - 00:00
Fyldig spansk kikert- og skinkegryte

Fremgangsmåte
- Skjær skinken i strimler.
- Skrell og hakk løken og surr den i olje i en gryte.
- Tilsett chili, tomater, vann/kraft og paprikapulver og kok opp, la trekke i 5 minutter.
- Tilsett kikertene.
- Smak til med salt og pepper.
- Server med brød til.
Tips: Du kan kjøpe kikerter tørkede, som må vannes ut natten over før de kokes møre, eller hermetiske som er ferdige til bruk.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå