Fersken, brie og balsamico-dessertpizza
Foto: Ooni Pizza

Fersken, brie og balsamico-dessertpizza

En pizza med søtere topping er perfekt som kveldskos.

Fremgangsmåte

  1. Lag pizzadeigen eller bruk ferdig deig eller bunn.
  2. Fyr opp Ooni pizzaovn til 180 grader eller bruk stekeovn.  
  3. Tilsett smør og sukker i en panne av støpejern (Ooni Sizzler) og sett inn i ovnen for å varme opp.
  4. Når den er varm, ta den ut av ovnen og tilsett ferskenene. Rør rundt. Stek i ovnen i 5 minutter og snu den halvveis, eller til frukten har blitt litt myk. Ta ut av ovnen og sett til side.
  5. Skru opp varmen på ovnen, nå på 500 grader. For vanlig stekeovn, kjør maks (250 el 300 grader).
  6. Kjevle pizzadeigen til riktig størrelse for din pizzastekespade eller stekebrett.
  7. Drypp olivenolje over bunnen i et tynt, jevnt lag, fordel oljen rundt med fingrene. Topp med mozzarella og brie.
  8. Skyv pizzaen av spaden og inn i pizzaovnen (eller sett stekebrettet inn i stekeovnen), og pass på å rotere pizzaen regelmessig.
  9. Når den er stekt, fjern pizzaen fra ovnen.
  10. Avslutt med å toppe med fersken, basilikumblader og en skvett balsamicoglasur.
  11. Nytes nystekt.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Ooni

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her