Festkledd rullekake
Foto: Astrid Hals

Festkledd rullekake

Rullekaker går så kjapt å lage. Med all den deilige pynten på toppen blir den en slager.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Legg bakepapir på en bakeplate og spre dette jevnt oppå.
  3. Stekes i 8-10 minutter på 190 grader.
  4. Legg bakepapir på bordet og strø sukker over. Hvelv kaken over på papiret og la dette ligge til det er avkjølt.
  5. Fyll:
  6. Pisk kremfløte og spre det over kakebunnen. La 2 cm av kaken være uten krem. Fyllet skal ikke være mer enn ½ cm høyt. Skjær opp jordbær og legg på og strø over hakkede pistasjenøtter.
  7. Rull så kaken med hjelp av papiret nokså stramt sammen og sett den i kjøleskapet med skjøten ned.
  8. Servering:
  9. Pisk kremfløte og ha i en sprøytepose. Skjær fronten og bakenden av kaken og sprøyt ut krem oppå.
  10. Pynt med roseblader, jordbær og hakkede pistasjenøtter.
TIPS:
Å pynte kaker med roseblader er utrolig dekorativt. Spør din blomsterforhandler etter blomster som er usprøytet og spiselige. Roseblader som vist her er laget ved å pensle på eggehvite og strø på sukker. Jo mer finkornet sukker du bruker, jo finere blir resultatet. Engelsk sukker passer fint til dette.

Flere deilige rullekaker du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her