Fisk som håndmat: Piadina med stekt småsild eller sardin fra boks
Foto: Olga Mazyarkina

Fisk som håndmat: Piadina med stekt småsild eller sardin fra boks

Piadina med sarde fritte er veldig italiensk - men burde være en like stor selvfølge hos oss.

Fremgangsmåte

  1. Varm piadina/tortilla.
  2. Legg salat på den ene halvparten. 
  3. Fordel ostekrem over.
  4. Legg på sardiner eller stekt småsild.
  5. Topp med rødløkskiver.
  6. Rull sammen. 

Slik steker du småsild:

  1. Kutt hodene og skjær sildene opp i buken.
  2. Ta ut innmaten.
  3. Brett ut sildene.
  4. Tørk godt med kjøkkenpapir. 
  5. Bland hvetemel og griljermel på en tallerken.
  6. Rør inn litt salt og pepper.
  7. Varm olje i en stekepanne.
  8. Dypp sildene i melblandingen. 
  9. Sprøstek på skinnsiden først og deretter på kjøttsiden.
  10. Legg på et tørkepapir. Hold varm.

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her