Fiskesuppe med rekekraft
Kjersti Elisabeth Larsen

Fiskesuppe med rekekraft

En deilig suppe som du garantert kommer til å lage flere ganger.

Ingredienser

1/4 kilo fisk (eks: frosne fiskefileter av laks, torsk, steinbit e.l)
1/4 kilo blåskjell
1/2 sjalottløk
1/2 ss smør
1 ss hvetemel
1 dl h-melk
1 1/2 dl fløte
4 dl rekekraft
ca 20 reker
1 gulrot
1/2 purre
1/2 fennikel
salt og pepper
blad-persille
frisk timian

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løk

Surr løken blank i smør på lav varme i kaserollen

Dryss over mel og rør inn melk, fløte og kraft. Litt av fiskekraften kan erstattes med hvitvin

Kok suppen på svak varme i 20-30 minutter, til den blir litt fyldig. Smak til med salt og pepper.

Skjær gulrot, fennikel og purre i tynne staver. Gi gulroten et lynraskt oppkok. Hell bort vannet og skyld i kaldt vann slik at kokeprosessen stoppes.

Vask og rens blåskjell. Kast de skjellene som eventuelt ikke lukker seg når de bankes på.

Skjær fiskefiletene i små biter

Mot slutten av koketiden tilsettes fisk, blåskjell og grønnsaker. La suppen få et godt oppkok. Den er ferdig når skjellene åpner seg, etter ca 5 minutter. Tilsett reker.

Dryss over hakket persille og timian like før servering

Min erfaring er at det i denne oppskriften kan bli litt lite suppekraft i forhold til fisk og skalldyr. Prøv derfor gjerne med ekstra mye rekekraft, melk og fløte.

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

 Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her