Fiskesuppe med rekekraft
Kjersti Elisabeth Larsen

Fiskesuppe med rekekraft

En deilig suppe som du garantert kommer til å lage flere ganger.

Ingredienser

1/4 kilo fisk (eks: frosne fiskefileter av laks, torsk, steinbit e.l)
1/4 kilo blåskjell
1/2 sjalottløk
1/2 ss smør
1 ss hvetemel
1 dl h-melk
1 1/2 dl fløte
4 dl rekekraft
ca 20 reker
1 gulrot
1/2 purre
1/2 fennikel
salt og pepper
blad-persille
frisk timian

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løk

Surr løken blank i smør på lav varme i kaserollen

Dryss over mel og rør inn melk, fløte og kraft. Litt av fiskekraften kan erstattes med hvitvin

Kok suppen på svak varme i 20-30 minutter, til den blir litt fyldig. Smak til med salt og pepper.

Skjær gulrot, fennikel og purre i tynne staver. Gi gulroten et lynraskt oppkok. Hell bort vannet og skyld i kaldt vann slik at kokeprosessen stoppes.

Vask og rens blåskjell. Kast de skjellene som eventuelt ikke lukker seg når de bankes på.

Skjær fiskefiletene i små biter

Mot slutten av koketiden tilsettes fisk, blåskjell og grønnsaker. La suppen få et godt oppkok. Den er ferdig når skjellene åpner seg, etter ca 5 minutter. Tilsett reker.

Dryss over hakket persille og timian like før servering

Min erfaring er at det i denne oppskriften kan bli litt lite suppekraft i forhold til fisk og skalldyr. Prøv derfor gjerne med ekstra mye rekekraft, melk og fløte.

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

 Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her