Fiskesuppe med rekekraft
Kjersti Elisabeth Larsen

Fiskesuppe med rekekraft

En deilig suppe som du garantert kommer til å lage flere ganger.

Ingredienser

1/4 kilo fisk (eks: frosne fiskefileter av laks, torsk, steinbit e.l)
1/4 kilo blåskjell
1/2 sjalottløk
1/2 ss smør
1 ss hvetemel
1 dl h-melk
1 1/2 dl fløte
4 dl rekekraft
ca 20 reker
1 gulrot
1/2 purre
1/2 fennikel
salt og pepper
blad-persille
frisk timian

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løk

Surr løken blank i smør på lav varme i kaserollen

Dryss over mel og rør inn melk, fløte og kraft. Litt av fiskekraften kan erstattes med hvitvin

Kok suppen på svak varme i 20-30 minutter, til den blir litt fyldig. Smak til med salt og pepper.

Skjær gulrot, fennikel og purre i tynne staver. Gi gulroten et lynraskt oppkok. Hell bort vannet og skyld i kaldt vann slik at kokeprosessen stoppes.

Vask og rens blåskjell. Kast de skjellene som eventuelt ikke lukker seg når de bankes på.

Skjær fiskefiletene i små biter

Mot slutten av koketiden tilsettes fisk, blåskjell og grønnsaker. La suppen få et godt oppkok. Den er ferdig når skjellene åpner seg, etter ca 5 minutter. Tilsett reker.

Dryss over hakket persille og timian like før servering

Min erfaring er at det i denne oppskriften kan bli litt lite suppekraft i forhold til fisk og skalldyr. Prøv derfor gjerne med ekstra mye rekekraft, melk og fløte.

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

 Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk
Dagens rett

By på en luksuriøs fiskefrikassé med røykt fisk

Tradisjonsretter har kommet til heder og verdighet igjen, og i dag serverer vi en nydelig fiskefrikassé til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her