Flyndre i grønn saus

Ingredienser
600 g flyndrefilet
4 ss hakket dill
4 ss hakket persille
2 ss hakket karse
2 ss hakket gressløk
3 ss finstrimlet purre
3 dl tørr hvitvin
1 dl vann
3 dl kremfløte
1 1/2 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1-2 ss smør

Fremgangsmåte

Legg purrestrimlene i en lav, vid kjele. Skyll og tørk fiskefiletene. Brett dem doble og legg dem på purren. Hell på vin og vann, og la fisken trekke under lokk på svak varme i ca 5 minutter.

Ta fiskefiletene opp med hullsleiv og legg dem over på et fat. Dekk med aluminiumsfolie.

La fiskekraften koke inn til det er knapt 1/2 dl igjen. Tilsett fløten og la sausen koke videre til den er tykk og igjen er kokt inn til det halve. Tilsett alt det kryddergrønne. Smak til med sitron og salt, og rund av smaken med en klatt kaldt smør.

Hell sausen over fisken, og server ris eller kokte poteter og en grønn salat til.

Sendt inn av Oddbjørg O. Ringsby

Forsiden akkurat nå
Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Dagens rett
Tataki av hval med spicy ponzusaus

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen

Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter

Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves
Dagens rett

Her er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves

Hvalkjøtt som er i høysesong nå, har en spennende smak som kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her