Focaccia Pugliese
Foto: Frukt.no

Focaccia Pugliese

Her lages den italienske brødklassikeren med kokte poteter. Enkel å lage, men det tar litt tid. Men smaken er ekstra fyldig.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt potetene i grove biter. Ha dem i en kjele. Dekk så vidt med vann og kok til de er godt møre. Ta vare på kokevannet.
  2. Mos potetene og tilsett salt og olivenolje.
  1. Tips:
    Du kan bruke rester av kokte poteter, men ta dem ut av kjøleskapet slik at de blir romtempererte da blir de lettere å mose. 
  2. Bland 1,2 dl potetvann med 1,2 dl kaldt vann og løs opp gjæret i vannet (Pass på at det ikke er for varmt, ca. 37 ˚C).
  3. Hell melet i en stor bolle. Lag en grop i midten.
  4. Legg i potetmosen og arbeid den inn mens du tilsetter væsken litt og litt og arbeider den godt inn. Bland deigen for hånd i minimum 10 minutter. Den endelige konsistensen skal være ganske klissete. Juster evt. med væske eller mel.
  5. Ta deigen ut av bollen. Vask og tørk bollen og smør den med olivenolje. Ha deigen tilbake i bollen.
  6. La deigen heve under et fuktig klede i ca. to timer.
  7. Dekk bunnen av en langpanne eller en rund støpejernspanne med et tynt lag olivenolje.
  8. Fordel deigen utover med oljede fingre og strekk den forsiktig til deigen dekker hele formen.
  9. Dytt inn halve cherrytomater med snittflaten ned. Legg på rødløkskivene. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt og rosmarin.
  10. Dekk formen til og la den etterheve i 20 minutter før du steker den på 200 ˚C i ca. 25 minutter. 

Tips:
Focacciaen er nydelig på tapasbordet og på grillfesten, som niste/matpakke, som tilbehør til suppe eller salat. Eller et lite måltid i seg selv.

Se alle våre oppskrifter på focaccia 

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Dagens rett

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus

Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch
+
Godbiter i pollisten

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch

En svært tradisjonsrik druesort som i ny fortolkning har gitt dette for oss hittil ukjente området ny energi.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her