Fougasse med soltørkete tomater og bacon eller ansjos
Foto: iStockphoto

Fougasse med soltørkete tomater og bacon eller ansjos

Fremgangsmåte

Pisk ut tørrgjæren i vannet. La stå i noen minutter. Tilsett oljen. Hell melet i en bakebolle sammen med saltet og rør inn væsken. Kna til du får en fast og seig men ikke klissete deig. Spe eventuelt med mer vann eller mel.

La heve i minst halvannen time på et lunt sted.

Kutt bacon i terninger og sprøstek. Legg på et tørkepapir for å dryppe av. Velger du ansjos, kuttes de i passe store biter. Kutt løken fint. Kutt tomatene i strimler.

Ta deigen ut av bollen og arbeid den godt. Kjevle ut som til pizza med avlang form. Legg den på et bakepapir. Smør crème fraîche utover halvparten. Dryss bacon, løk og tomater utover. Brett sammen. Lag kutt i deigen med 3-4 cm mellomrom. Pisk egget og pensle deigen.

Stek i 20-22 minutter ved 220 grader til den er gyllen.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen