Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet
Foto: COSKUNA

Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Ved å kverne hønsekjøttet og grønnsakene får du en naturlig tykk og legert suppe. Du kan derfor droppe egg og fløte, men det bidrar til å runde av smaken og gjøre den mer kremete.

Fremgangsmåte

Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket.

Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 - 2 ½ time. Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften.

Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor. Varm opp kraften, tilsett den malte massen, varm til kokepunktet og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt.
 
Server suppen rykende varm med et dryss av tørkete urter, kvernet pepper og nybakt brød ved siden av.

Opprinnelig ble suppen passert gjennom en sikt, men i dag har vi moderne hjelpemidler som gjør jobben for oss.

NB! Suppen må ikke koke igjen etter at du har tilsatt egget, ellers stivner egget og du får "tråder" i suppen.

Tips: For ekstra kraftig smak kan du tilsette 5 dl kylling- eller hønsekraft. 

Her er det mange lekre retter med høns

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Astri Riddervold

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her