Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet
Foto: COSKUNA

Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet

Ved å kverne hønsekjøttet og grønnsakene får du en naturlig tykk og legert suppe. Du kan derfor droppe egg og fløte, men det bidrar til å runde av smaken og gjøre den mer kremete.

Fremgangsmåte

Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket.

Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 - 2 ½ time. Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften.

Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor. Varm opp kraften, tilsett den malte massen, varm til kokepunktet og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt.
 
Server suppen rykende varm med et dryss av tørkete urter, kvernet pepper og nybakt brød ved siden av.

Opprinnelig ble suppen passert gjennom en sikt, men i dag har vi moderne hjelpemidler som gjør jobben for oss.

NB! Suppen må ikke koke igjen etter at du har tilsatt egget, ellers stivner egget og du får "tråder" i suppen.

Tips: For ekstra kraftig smak kan du tilsette 5 dl kylling- eller hønsekraft. 

Her er det mange lekre retter med høns

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Astri Riddervold

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her