Fransk lammegryte
Foto: Astrid Hals

Fransk lammegryte

Skal du lage noe skikkelig fransk skal du bruke denne oppskriften på fransk lammegryter. Følg oppskriften og du blir en suksesskokk.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i stykker a 5-x cm, sjalottløk deles i 2 el 4 og hvitløk i tynne skiver. Varm olje i en panne og brun kjøttet pent. Ha i løken og surr noen minutter. Tilsett rødvinen og la koke inn.

Ha så i tomatboksen og gulrøtter kutter i skiver. Kok opp. Smak til med salt, pepper, og laurbær. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 ½ time.

Tilsett timian og bønner. Kok opp og server med ferskt brød, kokt ris eller ovnsstekte potetbåter.

Se våre andre oppskrifter på gryter som egner seg for søndagsmiddagen 

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 103 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen