Fransk lammegryte
Foto: Astrid Hals

Fransk lammegryte

Skal du lage noe skikkelig fransk skal du bruke denne oppskriften på fransk lammegryter. Følg oppskriften og du blir en suksesskokk.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i stykker a 5-x cm, sjalottløk deles i 2 el 4 og hvitløk i tynne skiver. Varm olje i en panne og brun kjøttet pent. Ha i løken og surr noen minutter. Tilsett rødvinen og la koke inn.

Ha så i tomatboksen og gulrøtter kutter i skiver. Kok opp. Smak til med salt, pepper, og laurbær. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 ½ time.

Tilsett timian og bønner. Kok opp og server med ferskt brød, kokt ris eller ovnsstekte potetbåter.

Se våre andre oppskrifter på gryter som egner seg for søndagsmiddagen 

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 144 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen