Fransk quiche med ost og kalkun
Foto: Synøve Dreyer

Fransk quiche med ost og kalkun

Er det noe franskmennene virkelig kan så er det å lage god quiche, og det er deilig så vel til hverdags som til festlige anledninger.

Fremgangsmåte

Smuldre smøret raskt i melet, tilsett vannet og bland alt til en smidig deig. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap 1 time.

Kjevle deigen ut til en runding litt større enn en paiform, 24-26 cm i diameter. Trykk deigen ned i formen slik at den dekker bunnen og kantene. Prikk deigen med en gaffel.

Legg gjerne en strimmel aluminiumsfolie over formkanten og ned langs sidene, slik at deigen ikke siger ned under forstekingen.

Forstek paibunnen på nederste rille i stekeovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.

Fjern folien, og sett paiskallet til avkjøling. Skjær kalkunrestene i fine strimler og fordel dem over paibunnen.

Visp sammen egg, melk og fløte. Riv eller del opp osten i små terninger og ha den i eggeblandingen sammen med salt, pepper og evt revet muskat.

Hell blandingen i paibunnen.

Sett paien tilbake på nederste rille i ovnen. Stek videre ved 200 grader eggeblandingen har stivnet og fått en gylden farge.

Server paien med en frisk og god salat.

Mange flere lekre paier finner du her  

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter  

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du søndagsmiddagen ekstra smaksfylde
Dagens rett
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost - Frango à Beira Alta - som i Portugal

Slik gir du søndagsmiddagen ekstra smaksfylde

Kylling som fylles med masse godsaker og får ekstra mye pleie underveis, er det som skal til. Dette kan bli din nye søndagsfavoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgemiddagen blir ekstra god med dette på tallerkenen
Dagens rett
Dampet kveite på ratatouille og tomatbuljong

Helgemiddagen blir ekstra god med dette på tallerkenen

Kveite er festingrediens nummer en og med dette smaksrike tilbehøret kan du være litt gjerrig med denne eksklusive fiskeråvaren. Det er jo tross alt midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker
Dagens rett
Suppe med pasta, bønner og grønnsaker Millecosedde som i Italia

Bruk søndagen til å fylle en kasserolle med alle høstens gode smaker

Selv om denne suppegryten er uten kjøtt, har den masser av gode smaker. Har du dyrket bønner selv, er det her du skal bruke dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak fantastisk lagringsdyktige viner fra det historiske vinlandet Libanon på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 12. Oktober

Smak fantastisk lagringsdyktige viner fra det historiske vinlandet Libanon på Nedre Foss Gård

Opplev en perle av en produsent fra ett av de lengst dokumenterte vinproduserende landene på vakre Nedre Foss Gård.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne krydrete og spennende drinken har mindre alkohol enn smaken tilsier
Ukens drink
Taylor's Grapefrukt drinkoppskrift

Denne krydrete og spennende drinken har mindre alkohol enn smaken tilsier

Det er hvit tørr portvin som sammen med kardemomme gir den lett eksotiske karakteren som inviterer til en slurk til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her