Frossen jordbærdrøm
Foto: Synøve Dreyer

Frossen jordbærdrøm

Oppskriften på denne ostekaken med jordbær får hvem som helst til å få vann i munnen. Kaken kan du lage på forhånd, eksempelvis kvelden før, og ha stående i fryseren.

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bryt kjeksen i biter. Bland med smøret i en mikser.

Trykk deigen ut i en form på ca 20 cm i diameter.

Rens jordbær og kjør i en mikser.

Skill eggene i plommer og hviter. Visp hvitene til kraftig marengs.

Pisk fløten til krem.

Bland osten med eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Rør i kremen og de mosede bærene. Vend i eggehvitene.

Hell blandingen i formen. Dekk med folie og la stå i fryseren til neste dag.

Ta kaken ut ca 20 minutter før servering.

Skjær jordbær i skiver. Pynt kaken med jordbær og mynteblader.

Tips: Det er best å lage denne kaken dagen før, den trenger god tid i fryseren.

Flere fristende kaker med bær

Mange flere oppskrifter med jordbær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av TINE

5
5/5 etter 29 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen