Fruktspyd med ostekake og sjokoladesaus
Foto: Astrid Hals

Fruktspyd med ostekake og sjokoladesaus

En deiligere dessert skal du lete lenge etter.

Fremgangsmåte

  1. Ostekake:
  2. Sett ovnen på 175 grader.
  3. Miks sammen mascarpone, philadelphiaost, sukker, fløte, mel og salt. Miks dette til du får en jevn og fin røre.
  4. Ha i melk og frø fra en vaniljestang. De får du ut ved å snitte den, og skrape ut frøene.
  5. Ha i ett og ett egg av gangen og rør til alt er blandet fint inn i røren.
  6. Hell røren i en form 20×20 cm firkantet form.
  7. Stek kaken i 35-45 minutter.
  8. Avkjøl kaken i kjøleskap i 4-6 timer eller over natten.
  9. Sjokoladesaus:
  10. Smelt finhakket sjokolade over vannbad, og tilsett hele stjerneanis.
  11. Det er viktig at temperaturen aldri overstiger 50 grader. Bruk termometer, og la sjokoladen ha en konstant temperatur mellom 40 0g 50 grader, mens du rører inn kremfløten gradvis, til du får en fin flytende saus.
  12. La stjerneanisen ligge i sausen under samme temperatur i minst 20 minutter. Da vil smaks- og duftstoffene trekke ut av krydderet og inn i sausen. Fisk dem så opp av sausen.
  13. Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene tilsett disse i sausen, etterfulgt av en klype havsalt. Rør sausen til den er glatt og fin, og la den stå over vannbadet. Temperaturen kan godt falle nå.
  14. Servering:
  15. Skjær av toppen på jordbærene og skjær biter av ananas.
  16. Lag spyd ved å tre på toppen av jordbæret først, etterfulgt av ananas, bunn av jordbæret og så til slutt en ostebit på 4×4 cm.

Sett spydene på et fat og server med sjokoladesausen.

TIPS
Bytt gjerne ananasen ut med andre sommerlige frukter.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet
Dagens rett
Pasta med fersk og røkt ørret

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Pasta med fersk og røkt ørret og friske grønnsaker er ikke bare fargerik og smakfull, men også rask å lage, enten den lages av rester eller nyinnkjøpt vare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her